Mongolie
Het is weer een tijdje geleden dat we iets hebben kunnen schrijven. Het internet in Mongolie is bijzonder traag.
We hebben een drietal dagen doorgebracht in Terelj National Park. Dit is een groot natuurgebied waar zich voornamelijk kleinschalige toeristenresorts bevinden. Niet zo vrij en leeg als we dachten dus, maar zeker niet minder mooi. Het Tiara resort waar wij waren bestond uit een 20tal gertenten met een groot receptiegebouw (het zwembad werd geprobeerd te maken). Het slapen in een gertenten was erg bijzonder. Harde kleine bedden en snachts het kacheltje aan, want het kan er nog behoorlijk koud worden. De vallende sterren met heldere sterrenhemelen de huilende wolven waren erg indrukwekkend In het resort zaten veel Nederlanders (van Tiara Tours), wat tijdens de maaltijden vaak erg gezellig was.
De tweede dag hebben we een Hiking-tocht gemaakt van ca. 15km. Met een yak-kar zijn de we bergen ingetrokken door een mooi gebied naar de beroemde Turtle Rock. Bijzonder lekker was de lunch. De bergje-op waren soms wat zwaarder, vooral met het warme weer dat we die dag toevallig nog hadden. Ook zijn we naar het oudste klooster van Mongolie geweest. Wij vonden het erg bijzonder met alle kleuren en ook de stilte daar in de bergen. De laatste dag veel regen gehad, dus hebben we eindelijk weer wat rustig aan kunnen doen.
Ulaan Bataar de hoofdstad van Mongolie is weer een heel ander verhaal. Na de rust van het natuurpark, weer in de chaos van de stad. Vooral de eerste dag kwam alles erg op ons af. Verkeersregels worden in Mongolie niet echt nageleefd, vooral de auto's scheuren als gekken, maar ook voetgangers steken zonder te kijken over. In de stad is bijna niets af of heel, alleen rond het Sukh-baatar plein zijn de gebouwen goed onderhouden. Mensen kijken je op straat vaak lang aan en botsen dan alsnog tegen je op. Overal in de stad zijn kleine winkeltjes en restaurantjes van verschillende nationaliteiten, wat het wel een gezellig karakter geeft.
In UB hebben we twee museums bezocht. Het Nationaal Historisch museum en het Natuur Historisch museum. Beiden de moeite waard. Het eerste vanwege de heldere kijk op de geschiedenis, we begrijpen nu in ieder geval beter, waarom het land nu zo is. En het tweede vanwege het karakteristieke gebouw en de dino's.
Ook erg indrukwekkend was het Gandan Klooster waar we het ochtendritueel van de monniken hebben bijgewoond. Erg bijzonder om mee te maken.
Ik denk, wanneer jullie terug in Nederland zijn, weer moeten wennen aan het slapen op een lekkere zachte matras.
Groetjes, houdoe.
Hallo Nicole en Andres,
Wat kan je in een paar dagen ontzettend veel zien. Zoveel cultuur en natuur, het lijkt me ontzettend moeilijk om dat allemaal op te nemen. Maar jullie zullen wel heel veel foto's hebben gemaakt zodat je er thuis nog eens van kunt genieten.
Groetjes Loes en Gijs
Hey Andres, ziet er allemaal erg indrukwekkend uit...we zijn benieuwd naar de rest van jullie reis...je kan trouwens vanavond nog even langs bij PSV in Novosibirsk..je zit toch in de buurt :)
doe verder alle chinezen de groeten van ons en zeg maar vast dat ik eraan kom.
Groetjes Rob & Kevin